Європарламент ухвалив нову резолюцію – вимагає повного ембарго на російські енергоресурси

Читать на русском
Європарламент ухвалив нову резолюцію, в якій закликав запровадити санкції проти російських енергоресурсів та виключити росію з Великої двадцятки.
European Parliament

Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію, в якій депутати закликали запровадити проти росії нові санкції, включаючи негайне повне ембарго на російський імпорт нафти, вугілля, ядерного палива та газу.

Про це йдеться на сайті ЄП.

Складні часи вимагають складних рішень: Кулеба розповів, які санкції можуть зупинити путінаЩоб зупинити путіна, потрібно ввести ембарго на російську нафту і газ, а також відключити всі банки від системи SWIFT, заявив Дмитро Кулеба.

Відмова від російських енергоресурсів має супроводжуватися планом забезпечення безпеки енергопостачання ЄС, а також стратегією «скасування санкцій у разі, якщо росія зробить кроки для відновлення незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах та повністю виведе свої війська».

Крім того, європейські депутати закликали лідерів виключити росію з «Великої двадцятки» та інших організацій, зокрема ЮНЕСКО, Інтерполу, СОТ.

Щоб зробити санкції більш ефективними, парламент закликає виключити російські банки із системи SWIFT, заборонити всім російським судам заходити до територіальних вод ЄС та швартуватися в портах, а також здійснювати автомобільні вантажні перевезення з Росії.

Європарламент також закликав притягнути до відповідальності винних у звірствах у Київській області та збільшити постачання зброї в Україну.

Нагадаємо, 5 квітня Єврокомісія оголосила про п'ятий пакет санкцій проти росії, який включає заборону імпорту вугілля на суму 4 млрд євро на рік. Про санкції щодо російської нафти і газу поки не йдеться.

Сьогодні стало відомо, що заборона на імпорт російського вугілля може набути чинності пізніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: