Зеленський у парламенті Литви: Повинні бути терміни відмови від енергоресурсів рф у кожної країни

Читать на русском
Необхідно визначити конкретні терміни для кожної країни щодо обмеження використання російських енергоресурсів, заявив Зеленський.
скрін з відео

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 12 квітня, виступив у парламенті Литви. Він публічно розкритикував країни Євросоюзу за невведення ембарго на російські енергоресурси.

Зеленський насамперед нагадав, що Євросоюз обговорює шостий пакет санкцій проти росії за війну, «небачену з часів Другої світової війни».

Зеленський у парламенті Південної Кореї: Нам потрібні системи ППО, літаки, танки та боєприпасиПрезидент України Володимир Зеленський у понеділок, 11 квітня, звернувся до Південної Кореї та закликав надати військову допомогу.

«І досі невідомо, чи опиниться під санкціями нафта. Навіть після побачених масових убивств у Бучі та інших містах. Навіть знаючи про депортацію людей, навіть спостерігаючи за свідомим знищенням мирних міст російськими ракетами та авіабомбами, деякі країни ЄС ніяк не можуть визначитися, коли вони хоча б по суті обмежать купівлю російських енергоносіїв», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що сотні європейських компаній і банків не лише досі не відмовилися працювати на російському ринку, а й демонструють відверту неповагу у відповідь на вимогу перестати фінансувати через податки військову машину росії.

Також він висловився за визначення конкретних термінів відмови від російських енергоресурсів кожної країни ЄС.

«Мають бути, нарешті, визначені конкретні терміни для кожної держави Євросоюзу, щоб реально відмовитися чи хоча б суттєво обмежити споживання російського газу, нафти. Тільки так російське керівництво прийде до думки, що реальний світ шукати потрібно, що війна – катастрофа насамперед для них», - сказав він.

За його словами, «реакція Європи на агресію росії має бути сильною, не можна чекати на розробку шостого, сьомого, десятого пакету санкцій проти росії, щоб прийняти по-справжньому потужні рішення».

«У шостий пакет треба обов'язково включити нафту, обов'язково санкціонувати російські банки, але все», - додав Зеленський.

Нагадаємо, під час виступу перед Фінляндії Зеленський закликав «заморозити» гроші за російську нафту. А 7 квітня Європарламент ухвалив нову резолюцію, у якій вимагає повного ембарго на російські енергоресурси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: