Найближчі три тижні «вирішають результат війни» в Україні – експерт із оборони США

Читать на русском
Американський експерт вважає, що найближчі три тижні вирішать результат війни в Україні. Проблема росії зараз у тому, що угрупованню потрібно відновити бойову міць.

Найближчі три тижні будуть вирішальними у війні в Україні та визначать її результат.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу Sky News висловив колишній заступник помічника міністра оборони США з питань європейської політики та політики НАТО Майкл Райан.

«Росіяни явно переглянули свої цілі у війні та зосередилися насамперед на сході. Їхня головна проблема полягає в тому, що їм потрібно відновити достатньо того, що ми називаємо бойовою потужністю, здатністю ефективно боротися на сході, а потім протистояти дуже досвідченим українським силам, які готувалися до них протягом тривалого часу. Тож найближчі три тижні будуть вирішальними. Вони визначать результат війни», – вважає Райан.

Райан також прокоментував призначення Олександра Дворнікова командувачем російського угруповання в Україні.

«Я вважаю, що генерал повернеться до класичної російської тактики. Вони завдадуть масованих повітряних та артилерійських ударів по українських позиціях, перш ніж кинуть на них багато танків і багато солдатів», – сказав він.

Але, за його словами, «зрештою росіяни зазнають ще більших втрат за такого підходу».

Зазначимо, Майкл С. Райан займався питаннями політики, пов'язаними з державами та міжнародними організаціями Європи, росії, Близького Сходу, Африки та Західної півкулі. Крім того, він тривалий час працював старшим керівником у Місії США при НАТО та Місії при ЄС, а також обіймав посаду директора з росії у канцелярії міністра оборони.

Нагадаємо, у Пентагоні вважають, що Україна «абсолютно» може виграти війну з росією, навіть незважаючи на ризик затяжного конфлікту.

Раніше журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв спрогнозував можливі терміни закінчення війни в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: