У росії змінили риторику щодо вторгнення в Україну

Читать на русском
Командування генштабу збройних сил росії змінило риторику щодо цілей повномасштабного вторгнення в України.  Окупантів готують до менш грандіозних перемог.
Фото DW

Командування генштабу збройних сил росії змінило риторику щодо цілей повномасштабного вторгнення в України. Окупантів готують до менш грандіозних «перемог».

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Відомо, що начальник генштабу зс рф Сергій Рудський просуває наратив, що основна мета «спецоперації» в Україні – «повне визволення Донбасу». Тоді як про «денацифікацію» і «демілітаризацію» України Рудський останні кілька днів не згадує.

Крім того, міжнародний відділ пропагандистського медіа РИА публікує мапу, на якій зафіксовано, що російські війська протягом двох тижнів не здійснюють наступ у жодному напрямку. Більше того, на пропагандистській карті зображено скупчення українських військових біля тимчасово заблокованих окупантами українських населених пунктів.

Час до перемоги: прогнози та сценарії закінчення війни в Україні21 день Україна протистоїть у повномасштабній загарбницькій війні з боку росії. Плани ворога пішли шкереберть, проте він досі не припиняє атак. Як довго доведеться воювати українцям до перемоги - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Ці факти можуть свідчити про те, що ворог поступово змінює інформаційний ґрунт для російського населення. Оскільки «спецоперація» пішла не за запланованим у кремлі сценарієм, росіян готують до менш грандіозних «перемог», – наголошують у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, ситуація на фронті станом на ранок суботи, 26 березня, залишається стабільною. Водночас у росії через величезні військові втрати в Україні назріває проблема з проведенням весняної призовної кампанії з квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: