Директора НАБУ Ситника звільнили з посади через закінчення строків – нардеп

Читать на русском
Український Кабмін звільнив з посади очільника Національного бюро через те, що підійшов строк закінчення його обов'язків.
Артем Ситникфото: «Слово і діло»

Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника звільнили з посади нібито через закінчення строку повноважень.

Про це повідомила народний депутат від фракції «Слуги народу» Юлія Гришина.

«Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника звільнено з посади у зв'язку із закінченням строку повноважень», – написала вона у Telegram.

Водночас журналісту «Слово і діло» в НАБУ розповіли, що, згідно законодавства, останнім днем повноважень директора НАБУ Ситника є 16 квітня.

«Повноваження Артема Ситника на посаді директора НАБУ спливають 16 квітня 2022 року, коли завершується 7-річній термін, визначений Законом України «Про Національне антикорупційне бюро України». Відтоді обов'язки очільника НАБУ, до обрання нового директора, виконуватиме перший заступник директора НАБУ Гізо Углава», – сказали в прес-службі НАБУ.

Нагадаємо, майже рік тому уряд зареєстрував новий законопроект щодо звільнення Ситника.

Міністр юстиції Денис Малюська розповів в інтерв'ю «Слово і діло», чому Кабмін запропонував парламенту звільнити Ситника.

Крім того, в Україні з червня минулого року триває конкурс із обрання нового голови САП.

«Слово і діло» розібралося, чому так довго триває конкурс, хто ці кандидати, які мають проблеми з доброчесністю і чи є зацікавлені особи, що стримують обрання нового керівника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: