Уряд зареєстрував новий законопроєкт про звільнення Ситника

Читать на русском
Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній раді нову версію законопроєкту щодо звільнення чинного директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.
Фото: пресслужба НАБУ

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній раді нову версію законопроєкту щодо звільнення чинного директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

Згідно з даними сайту ВР, уряд 15 березня відкликав попередню версію проєкту та подав нову.

За інформацією ЦПК, нова версія вже прямо передбачає політичне звільнення Ситника. А норми для обрання нового очільника органу, передбачені у законопроєкті, створюють підґрунтя для обрання «ручного» керівника НАБУ.

«Уряд та депутати Зеленського вчергове атакують НАБУ, що підриває незалежність органу та співпрацю з міжнародними партнерами… Ні звільнення директора НАБУ, ні ручна процедура конкурсу в НАБУ за жодних обставин не будуть прийняті міжнародними партнерами», – розповів голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

Міністр юстиції Денис Малюська: «Для нас не головна ідея – змінити Ситника»Міністр юстиції Денис малюська в інтерв'ю «Слово і діло» розповів, чи запрацює суд присяжних і чому запропонували звільнити директора НАБУ Ситника.

Згідно з законопроєктом, повноваження Ситника припиняються нібито на виконання рішення Конституційного суду.

У ЦПК пояснюють, що звільнення законом практично прирівнює цю посаду до будь-якої політичної посади в країні і означатиме, що будь-якого наступного директора можна буде так само звільнити парламентською більшістю.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська розповів в інтерв’ю «Слово і діло», чому Кабмін запропонував парламенту звільнити Ситника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: