Конкурс на очільника САП: комісія вкотре не змогла визначити переможця

Читать на русском
Комісія з обрання керівника САП вкотре не змогла зібратися для визначення переможця. Цього разу засідання не відбулося через відсутність деяких членів комісії.
Слово і діло

Комісія з обрання керівника САП вкотре не змогла зібратися для визначення переможця. Цього разу засідання не відбулося через відсутність деяких членів комісії.

Про це повідомляє Центр протидії корупції у Telegram.

Відомо, що під час засідання 3 лютого з різних причин були відсутні одразу 3 члени комісії.

На засідання не з'явилися:

  • Андрій Гуджал, який перебуває у відрядженні,
  • Олена Бусол, яка просто проігнорувала зустріч, – а також Євген Соболь, який запізнився.

Від місяця до півтора року: скільки тривали конкурси на топпосади у держструктурахКонкурс із обрання керівника САП триває вже більше року. Як було із конкурсами на топпосади в інших держорганах – на інфографіці.

Вже 6 тижнів поспіль комісія не може затвердити свої ж оцінки кандидатам та загальний результат, таким чином оголосивши переможця.

«Примітно, що щоразу озвучуються різні виправдання з цього приводу. З останнього – необхідність отримати підтвердження від Офісу генпрокурора про проходження фіналістами спецперевірки та доступу до державної таємниці», – зазначили у ЦПК.

Зазначимо, 21 січня п'ятеро членів конкурсної комісії щодо обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури двічі не стали голосувати за затвердження результатів конкурсу. Тим самим, комісія не визначила переможця.

Нагадаємо, 20 грудня Окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким скасував порядок роботи конкурсної комісії на посаді САП. Однак воно не набуло чинності. В офісі президента заявили, що це рішення не є перешкодою для визначення переможця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: