Від місяця до півтора року: скільки тривали конкурси на топпосади у держструктурах

Читать на русском

Комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури досі не оголосила переможця конкурсу. Найбільше балів набрав Олександр Клименко, наприкінці грудня залишалося затвердити його кандидатуру, але достатньої кількості голосів не було. Конкурс триває вже понад рік, не допомагають його завершити й обережні заклики міжнародних партнерів. «Слово і діло» вирішило подивитись, скільки тривали конкурси на інші топпосади у державних структурах.

Конкурс із обрання керівника САП триває вже більше року. Як було із конкурсами на топпосади в інших держорганах – на інфографіці.
Тривалість конкурсів у держструктуриСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Першим керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури був Назар Холодницький. Конкурс, переможцем якого він став, тривав 51 день.

У серпні 2020 року Холодницький пішов у відставку. Конкурс для обрання його наступника стартував у січні минулого року і триває вже 376 днів.

Півтора року (555 днів) тривав конкурс на посаду директора Державного бюро розслідувань. Його переможцем став Роман Труба. Після того, як Верховна рада у 2019 році ухвалила закон про перезавантаження відомства, його звільнили. Новий конкурс був оголошений лише у жовтні минулого року та тривав два місяці (63 дні). 31 грудня новим головою ДБР було призначено Олексія Сухачова.

Чотири місяці (147 днів) тривав конкурс на посаду голови Агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. У грудні 2016 року АРМА очолив Антон Янчук. Натепер вже 90 днів триває конкурс на нового керівника відомства.

Конкурс із обрання першого директора Національного антикорупційного бюро тривав три місяці (94 дні), щодо обрання голови Бюро економічної безпеки – два місяці (65 днів).

Перш ніж Наталя Гусак очолила Національну службу здоров'я, було проведено чотири конкурси, переможця яких не обрали. Останній конкурс, який виграв Гусак, тривав трохи більше місяця (41 день).

За один місяць (38 днів) впоралася конкурсна комісія з обрання голови Національного агентства з питань запобігання корупції. У січні 2020 року на цю посаду призначили Олександра Новікова.

В 2020 році потрібно було призначити голову Державної податкової служби. Через карантин Кабмін дозволив обійтися без конкурсу і голову – Олексія Любченка – призначили, уклавши контракт. Торік конкурс таки провели, він тривав місяць, призначили знову Любченка.

Після призначення Любченка в уряд було оголошено новий конкурс, результати якого скасували.

Нагадаємо, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова закликала дочекатися рішення конкурсної комісії щодо обрання голови САП, не впливаючи на роботу членів комісії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: