У США йде підготовка нового пакету заходів безпеки для України – CNN

Читать на русском
США ведуть переговори в Європі, щоб дізнатися, стільки систем ППО великого радіуса дії, танків, артилерії та іншого важкого озброєння союзники зможуть надати Україні
Ілюстративне фотоReuters

США ведуть підготовку нового пакету військової допомоги для України. Цей пакет буде адаптований до нових умов бойових дій, які розгортаються на сході України.

Про це повідомляє CNN з посиланням на коментарі представників Пентагону.

Вашингтон і Київ зараз активно обговорюють нову військову допомогу Україні на тлі того, що росія посилює свій наступ на Сході та півдні країни. Місцевість там значно відрізняється від колишнього фронту, біля Києва. Тому новий пакет може охоплювати перш за все велику кількість безпілотників і ПТРК Javelin.

Військова допомога для України: яке озброєння надали партнериЗброю Україні надіслали США, Велика Британія, Канада та інші країни. Докладніше – на інфографіці.

Крім цього, США ведуть переговори в Європі, щоб дізнатися, стільки систем ППО великого радіуса дії, танків, артилерії та іншого важкого озброєння союзники зможуть надати Україні зі своїх запасів. Уздовж нових фронтів українська армія потребує насамперед такого озброєння. Прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що щодня в Україну прибуває 8-10 літаків з військовою допомогою від західних країн.

При цьому відомо, що США як і раніше противляться отриманню Україною бойових винищувачів, як від самих Сполучених Штатів, так і від європейських країн.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков нагадав НАТО, що Україні потрібна зброя дальньої дії, а також важка і легка бронетехніка, щоб швидше вигнати російських окупантів зі своєї землі. Це питання першорядної важливості на цей час.

Нагадаємо, 8 квітня збройні сили Словаччини передали українській армії системи протиповітряної оборони С-300 засобами залізничного сполучення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: