Представництво ЄС відновить роботу у Києві

Читать на русском
Представництво Євросоюзу повертається до Києва, про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.
Reuters

Представництво Європейського Союзу через шість тижнів після початку війни в Україні відновить роботу у Києві.

Про це сказав голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель під час візиту до столиці, повідомляє Financial Times.

Масове висилання російських дипломатів може зруйнувати більшу частину шпигунських мереж Москви – WPБільшість відправлених російських дипломатів могли бути шпигунами. Тепер у Москви буде менше можливостей для проведення шпигунських та дезінформаційних операцій проти Заходу.

«Вражає бачити тут на власні очі, що уряд України повністю функціонує, навіть у дуже складних обставинах», – зазначив Боррель.

«Сьогодні я також можу оголосити, що ЄС повертається до Києва. Я маю на увазі це буквально: глава нашої делегації повернувся до Києва, щоб ми могли працювати ще більш безпосередньо та тісно разом», — додав він.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський закликав дипломатів повертатися до України. «Присутність іноземних дипломатичних місій у Києві – це нормальна робота посольств, це чіткий сигнал агресору, що Київ – наша столиця. Не губернське місто росії, а українська столиця», – сказав президент.

За його словами, до столиці вже повернулися посол Литви та Туреччини, відновило роботу посольство Словенії.

Крім того, Латвія відновила роботу посольства у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: