У росії відправили до СІЗО голову зовнішньої розвідки ФСБ – журналіст

Читать на русском
У росії відправили до СІЗО керівника п'ятої служби ФСБ, якого після початку війни в Україні посадили під домашній арешт.

Колишнього керівника п'ятої служби російської ФСБ Сергія Бесєду, якого після вторгнення в Україну відправили під домашній арешт, перевели до СІЗО «Лефортово».

Про це повідомив журналіст Андрій Солдатов, який спеціалізується на російських спецслужбах.

«Деякі оновлення про генерала Сергія Бесєду, начальника п'ятої служби ФСБ, поміщеного під домашній арешт у березні: за нашими даними його переведено в «Лефортово». Його справу розслідує Військово-слідче управління Слідчого комітету (ДВС СК)», – написав він у Twitter.

На початку березня «Медуза» з посиланням на Солдатова повідомляла, що володимир путін почав репресії проти так званої 5-ї служби ФСБ.

До 5-ї служби ФСБ, як пише видання, входить Департамент оперативної інформації, який виконує функції зовнішньої розвідки. Саме цей відділ відповідав за надання путіну інформації про політичні події в Україні напередодні вторгнення.

Нагадаємо, видання The Times з посиланням на інформатора у російських спецслужбах писало, що у росії зростає ризик державного перевороту з боку ФСБ.

Колишній офіцер МІ-6 вважає, що війна в Україні може закінчитися для володимира путіна усуненням від влади. Або його вб'ють свої ж люди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: