Російська еліта намагається дистанціюватися від ухвалення рішення про вторгнення в Україну – Подоляк

Читать на русском
Медведєв заявив, що особисто путін приймав рішення про вторгнення в Україну. Подоляк бачить у цьому бажання еліти дистанціюватися.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що російська еліта намагається дистанціюватися від ухвалення рішення про початок війни проти України.

Про це він написав у Twitter.

Путін розпочав репресії проти служби ФСБ, яка забезпечувала його даними щодо політичної ситуації в Україні – ЗМІЗа два тижні після вторгнення Путін розпочав репресії проти керівництва відділу ФСБ, який доповідав йому про політичну ситуацію в Україні.

«Дмитро Медведєв публічно зафіксував, що рішення про проведення важкої спецоперації (війни) проти України, яка передбачає атаки на мирні міста, приймав одноосібно президент росії. Важливий симптом – панівна еліта намагається дистанціюватись, розуміючи юридичні наслідки», – написав Подоляк.

Медведєв в інтерв'ю пропагандистському виданню РИА Новости заявив: «Хід операції, плани щодо її проведення визначаються верховним головнокомандувачем. За конституцією ним є президент (рф володимир путін). Президент свої оцінки давав. Операція розвивається за планом. Цей план підготовлено та затверджено верховним головнокомандувачем».

Нагадаємо, The Times з посиланням на інформатора писало, що ризик державного перевороту з боку ФСБ посії проти президента володимира путіна зростає з кожним тижнем, поки триває війна в Україні.

Українська розвідка також повідомляла, що путіна можуть усунути. За однією інформацією, серед російської політичної та бізнес-еліти формується група впливових осіб, які розробляють сценарії відсторонення президента від влади. Зокрема, не виключається отруєння, раптова хвороба чи інша «випадковість».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: