Однокурсник путіна по інституту КДБ прокоментував заяву про ордер на арешт для президента росії

Читать на русском
Колишній російський розвідник Юрій Швець розповів про роль путіна у старій справі, яку розслідувала Карла дель Понте, і поділився міркуваннями, як можна арештувати президента Росії
володимир путінАпостроф

Екс-прокурор трибуналу ООН, яка закликає видати ордер на арешт путіна, ймовірно знає про його участь у корупційних схемах ще у справі Mabetex, яку вона вела щодо сім'ї колишнього президента Росії Бориса Єльцина.

Про це заявив екс-розвідник, однокурсник путіна по інституту КДБ Юрій Швець, на своєму youtube-каналі.

За його словами, будучи генеральним прокурором Швейцарії, дель Понте розслідувала справу Mabetex щодо сім'ї Єльцина, головною дійовою особою в якій був росіянин Павло Бородін.

«Схема полягала в тому, щоб взяти американську допомогу та пустити її на особисті потреби… Треба було (залучити – ред.) ще когось, хто мав досвід життя та роботи за кордоном. І для цього Паша Бородін висмикнув із Пітера тоді безробітного вову путіна, і взяв собі. Тобто Карла дель Понте, напевно, знала, розслідуючи цю справу Mabetex, про те, хто такий путін. Тоді він ще був скромним співробітником адміністрації президента російської федерації», - повідомив Швець.

Час за нас. Колонка Леоніда ШвецяЗ Києвом категорично не вийшло, але пропагандистська логіка вимагає, вийми та поклади, домогтися якогось дивовижного військового успіху, який стане родзинкою святкування 9 травня.

За його словами, видача ордера на арешт путіна «не означатиме висадку американського десанту в Москві з негайним арештом», а говоритиме лише про те, що путін стане не виїзним до більшості країн світу.

На думку Швеця, міжнародному правосуддю було би правильно зайти далі, ніж просто видати ордер на арешт військового злочинця, а включити його в список найбільш розшукуваних злочинців і запропонувати винагороду за його затримання.

«Якщо вже американці збираються пропонувати 25% від мільярдів за інформацію про місцезнаходження активів путіна, яких за оцінками американців близько 20 мільярдів доларів, то чому б не підрахувати всі ті мільярди російських корупціонерів і так званих олігархів, які вже заморожені - а там їх десятки , багато десятків мільярдів доларів - і не виділити з них 25%? (Паралельно з цим можна – ред.) …включити путіна в 10 найбільш розшукуваних злочинців ФБР, який постійно оновлюється, та оголосити нагороду за його затримання та видачу міжнародному правосуддю…», – запропонував екс-розвідник.

Швець також не виключає, що путін потрапить на лаву підсудних. На його думку, він закінчить як Каддафі, Саддам Хуссейн, або ж «як Пугачов, якого видали його ж спільники».

Як ми повідомляли раніше, Швець коментував також дані ЦРУ про реакцію путіна на втрати у війні з Україною.

Нагадаємо, екс-прокурор трибуналу ООН днями закликала видати ордер на арешт путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: