Посли ЄС не затвердили п'ятий пакет санкцій проти рф – коли продовжать обговорення

Читать на русском
Деякі країни на чолі з Німеччиною хотіли чіткіше визначити умови, за яких ЄС має назавжди відрізати себе від постачання російського вугілля.
focus.ua

Посли країн Євросоюзу на зустрічі в середу, 6 квітня, не змогли ухвалити рішення про п'ятий пакет санкцій проти країни-агресора, запропонований Єврокомісією у вівторок.

Про це повідомляє Ceske Noviny, з посиланням на європейські дипломатичні джерела.

Зазначається, що деякі країни закликали уточнити деталі пропонованого ембарго на імпорт російського вугілля та заборони швартування російських суден у портах ЄС.

Згідно зі словами дипломатів, Комісія має вказати, зокрема, чи має заборона поширюватися на існуючі контракти на вугілля чи тільки нові контракти.

США вводять санкції проти дітей путіна та найбільших російських банківПід нові санкції США потрапили два великі російські банки, дочки президента путіна, а також сім'я Лаврова.

Співрозмовник сказав, що низка країн на чолі з Німеччиною хотіли чіткіше визначити умови, за яких ЄС має назавжди відрізати себе від постачання російського вугілля.

При цьому, повідомляється, зустріч послів продовжиться у четвер.

Єврокомісія раніше запропонувала тримісячний термін для виходу з чинних контрактів, проте дипломати доручили їй додати до нової пропозиції додаткові деталі, які вони мають обговорити у четвер.

За словами дипломатів, сьогодні особливо приморські країни Євросоюзу також порушили питання щодо заборони швартування російських кораблів у портах ЄС. Також точилася дискусія про заборону російським компаніям брати участь у держзакупівлях у ЄС.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Велика Британія запроваджує нові масштабні санкції проти росії.

Також сьогодні ми писали про те, що США вводять санкції проти дітей путіна та найбільших російських банків.

На думку журналістів CNN, у Заходу закінчуються способи покарати володимира путіна за вторгнення в Україну. Адже його все ще не зупинили сильні санкції, новий статус росії як глобального ізгоя та її культурна, дипломатична, економічна та спортивна ізоляція.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: