Зеленський: рішення ЄС про ембарго на паливо рф залежить від того, чи буде хіматака в Україні

Читать на русском
Глава української держави в інтерв'ю розповів, що європейські чиновники готові впроваджувати нові санкції лише як захід покарання, а не запобігання дій РФ в Україні.
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення про запровадження Європейським союзом ембарго на нафту та паливо російської федерації залежить від того, чи буде в Україні хімічна атака.

Про це він розповів в інтерв'ю The Economist.

«По-перше – поставьте себе на наше місце і дійте превентивно... Ми чуємо, що рішення (про ембарго на російські паливо та нафту – ред) залежить від того, чи запустить росія проти нас хімічну атаку. Це не правильний підхід. Ми не піддослідні свинки», – підкреслив Зеленський.

За його словами, Європа досі не готова запроваджувати це ембарго, попри те, що Сполучені Штати Америки вже це зробили. Президент також розповів, що є деякі проблеми з європейськими санкціями, зокрема, щодо відключенні російського Сбербанку від фінансової системи SWIFT. Як стверджує Зеленський, його не можуть відключити, бо це це є одним з основних методів оплати за купівлю російського газу. Тому він засмучений характером санкцій, які карають росію за вже скоєні злочини в Україні, а не є превентивним заходом від наступних дій.

Нагадаємо, Європейський союз жорстко візьметься за спостереження за виконанням санкцій, введених проти росії через її напад на Україну. Спроби обходу санкцій проти рф будуть виявлятися і припинятися.

Раніше стало відомо, що наступні санкції проти росії з боку Сполучених Штатів Америки наздоженуть не менше 300 депутатів державної думи росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: