Складні часи вимагають складних рішень: Кулеба розповів, які санкції можуть зупинити путіна

Читать на русском
Щоб зупинити путіна, потрібно ввести ембарго на російську нафту і газ, а також відключити всі банки від системи SWIFT, заявив Дмитро Кулеба.

Зупинити війну володимира путіна в Україні може запровадження ембарго на російську нафту і газ, а також відключення всіх банків від платіжної системи SWIFT.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Я ціную посилений п'ятий пакет санкцій ЄС: заборона на російське вугілля, захід суден у порти ЄС та операторів автомобільного транспорту. Але щоб зупинити путіна, потрібно газове/нафтове ембарго і відключення від SWIFT всіх російських банків. Складі часи вимагають складних рішень», – написав Кулеба у Twitter.

Нагадаємо, Європейський Союз запропонував запровадити п'ятий пакет санкцій проти росії, включаючи заборону імпорту вугілля на суму 4 млрд євро на рік. При цьому вводити санкції проти російських нафти і газу ЄС поки не планує, хоча каже, що «рано чи пізно» доведеться.

На думку журналістів CNN, у Заходу закінчуються способи покарати володимира путіна за вторгнення в Україну. Адже його все ще не зупинили сильні санкції, новий статус росії як глобального ізгоя та її культурна, дипломатична, економічна та спортивна ізоляція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: