Парламент Канади засудив злочини путіна та російських військових у Бучі

Читать на русском
Парламент Канади ухвалив резолюції, в якій закликав уряд надати Україні додаткову допомогу для захисту від російської агресії.

Парламент Канади ухвалив резолюцію, яка засуджує злочини росії, скоєні в Бучі Київської області.

Про це йдеться на сайті парламенту.

«У світлі жахливих повідомлень, отриманих з міста Буча, Палата представників найрішучішим чином засудила злочини проти людяності та воєнні злочини, вчинені володимиром путіним, російськими військовими та підтримуваними росією силами», – йдеться у резолюції.

Парламентарі закликали уряд:

  • надати Україні додаткову допомогу для захисту від російської агресії;

  • забезпечити документування випадків злочинів проти людяності та воєнних злочинів та притягнення росії до відповідальності за ці злочини у Міжнародному кримінальному суді та Міжнародному суді;

  • надати економічну підтримку Україні, включаючи запровадження подальших суворих економічних санкцій щодо росії.

Нагадаємо, 1 квітня Збройні сили України звільнили Бучу від окупантів. Після заходу до міста було виявлено свідчення звірств, скоєних російськими військовими проти мирних жителів. У місті знайшли братську могилу, а на вулицях лежать тіла вбитих громадян. У деяких із них зав'язані руки та є сліди тортур.

Президент США Джо Байден після оприлюднених кадрів із Бучі підтвердив, що російський президент володимир путін є воєнним злочинцем.

У Польщі, у свою чергу, запропонували створити міжнародну комісію для розслідування звірств російських окупантів у Київській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: