Окупанти готуються до наступу на Сєверодонецьк та у напрямку Слов'янська – Генштаб

Читать на русском
Російські війська продовжують перегрупування, щоб проводити наступи на сході України. Зокрема, окупанти готуються до наступу на Сєверодонецьк.

Російські окупанти готуються до наступу у напрямку Слов'янська (Донецька область), а також на Сєвєродонецьк (Луганська область).

Про це йдеться у повідомленні Генштабу.

«На Донецькому та Таврійському напрямах основні зусилля супротивника зосереджуються в районах населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до наступу на Сєверодонецьк, а також отримання повного контролю над містом Маріуполь. По ньому ворог сьогодні завдав 8 авіаційних ударів, продовжуються вуличні бої. Українські захисники та захисниці утримують оборону міста», – повідомили у Генштабі.

Окупанти продовжують проводити перегрупування, зокрема, намагаються покращити тактичне становище на окремих напрямках на півдні України.

На Волинському напрямку ситуація залишається без змін. На Поліському напрямку залишається висока можливість ракетно-бомбових ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури.

Ідуть важкі бої в Харківській області та на Донбасі, окупантів відтісняють на Херсонщині – РезніковОлексій Резніков заявив, що відступ російських військ з-під Києва – це безперечне свідчення того, що плани кремля зламані.

Спостерігається переміщення підрозділів Східного військового округу та повітряно-десантних військ з території Білорусі до росії. За наявною інформацією, окремі підрозділи 35 загальновійськової армії (Білогірськ) та 36 загальновійськової армії (Улан-Уде) Східного військового округу розміщені в районах населених пунктів Речиця та Ямпіль (Гомельська область республіки Білорусь).

На Сіверському напрямку противник завершив відведення підрозділів зі складу Центрального військового округу на територію Курської області і розпочав їх подальше переміщення.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, обстрілювати місто та перегруповувати війська.

У районі Ізюма окупанти намагаються відновити міст через річку Сіверський Донець. Біля населеного пункту Бражківка росіяни невдало намагалися провести розвідку боєм.

На Південнобузькому напрямку українські війська відтісняють окупантів у Херсонській області. Противник провів повітряну розвідку в районі Миколаєва із застосуванням БПЛА.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах діяльність корабельного угруповання противника в акваторії Чорного моря знижено у зв'язку зі складними погодними умовами (шторм до 4 балів).

Нагадаємо, у британській розвідці заявили, що Маріуполь практично напевно є ключовою метою у російських військових планах.

Раніше телеканал CNN з посиланням на американську розвідку повідомив, що путін наказав російській армії зосередитися на атаці українського Донбасу та сходу України, щоб здобути хоч якусь перемогу до 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: