Робіть все, що можете, щоб ми разом вистояли в цій війні – нове звернення Зеленського

Читать на русском
Коли народ захищається у війні на знищення, коли стоїть питання про життя або смерть мільйонів, немає неважливих речей. Немає неважливих моментів. Все має значення, заявив президент
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення до українців за 2 квітня 2022 року. Він закликав громадян країни робити все можливе для того, щоб Україна та її народ вистояли у Вітчизняній війні проти російських окупантів.

Основне зі звернення Зеленського:

Перед самою війною Шольц намагався вмовити Зеленського відмовитися від шляху до Європи – WSJЗеленський навідріз відмовився говорити про подібне, нагадавши Шольцу про те, що путіну не можна довіряти, росія не має звички дотримуватися договору

  • Глобальна система безпеки виявилася марною і безпорадною.
  • Не можна сподіватися на те, що росіяни просто підуть. Не можна сподіватися на те, що світ буде наслідком якихось рішень, прийнятих в Москві. Україна може тільки вибити з Росії згоду на мир - важкими боями та переговорами.
  • «Коли народ захищається у війні на знищення, коли стоїть питання про життя або смерть мільйонів, немає не важливих речей. Немає неважливих моментів. Все має значення. І кожен може внести свою лепту в перемогу всіх. Хтось - зі зброєю в руках. Хтось - на роботі. А хтось - теплим словом і допомогою в потрібний момент. Тому робіть все, що ви можете, щоб ми разом вистояли в цій війні за нашу свободу, за нашу незалежність. За те, щоб Україна жила».
  • ЗСУ знищують всіх російських окупантів, до яких примудряються дотягнутися. Росіяни тікають з Київської та Чернігівської областей.
  • Посилюється оборона на сході України. Російські окупанти націлилися на Донбас, Україна про це знає і вживає заходів.
  • На жаль, Україна так і не отримала від партнерів системи ППО, важке озброєння і літаки. Хоча західні країни в змозі передати Україні необхідне.
  • Кожна російська бомба і ракета, яка впала на мирні українські міста, в майбутньому додасть чорної фарби в образ тих, хто міг прийняти потрібні рішення, але не вважав за потрібне це робити.
  • «Я вдячний усім, хто виходить на вулиці в тимчасово окупованих містах. Всім, хто не боїться і виходить. Я вдячний всім, хто боїться і виходить. Всім, хто відчуває, що без цього рішення захищати Україну і свою свободу окупанти можуть закріпитися. А коли люди протестують - і чим більше люди протестують - то складніше окупантам знищити нас, знищити нашу свободу. Це наша спільна боротьба! І буде наша спільна перемога».
  • З приводу зміни гімну України: хто такі ці ініціатори, чим вони відзначилися таким, що відчули право змінювати гімн країни? Припиніть виставляти себе ідіотами. Навіть якщо такий законопроєкт схвалять, підпису президента на ньому не буде.
  • Жорстка критика на адресу Угорщини: здається, Орбан взагалі не розуміє, що конкретно зараз відбувається в центрі Європи та продовжує свою пропутінську позицію. Угорщина не зробила взагалі нічого, хоча від неї не просили чогось особливого. Немає збройового транзиту, немає морального лідерства. Поки Європа намагається повернути мир і зупинити росію, Орбан намагається протиставити Угорщину всьому Євросоюзу. На щастя, Орбан не представляє своїми діями позицію угорського народу. Орбани приходять і йдуть, Угорщина - залишається.
  • Справжній лідер Європи - це Британія. Борис Джонсон пообіцяв Україні нову підтримку, в тому числі військову.
  • 131 військовий ЗСУ відзначений державними нагородами. Дев'ять з них, на жаль, посмертно.

Нагадаємо, 1 квітня Зеленський розповів, що країна-агресор перегруповує свої війська за тими напрямками, де ЗСУ дають їм гідну відсіч, на інші, де українцям може бути дуже складно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: