Кулеба розповів, на що буде спрямований п'ятий пакет санкцій проти росії

Читать на русском
Україна впливає на країни, які росія намагається використовувати, як інструмент для обходу санкцій. Паралельно таким країнам також пояснюють ситуацію США і Британія
Дмитро КулебаФото УНІАН

П'ятий пакет санкцій проти росії, який незабаром прийме Європейський союз, намертво перекриє москві можливості обійти раніше накладені обмеження.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону.

Молдова відмовилася приєднатися до західних санкцій проти росіїУ кооперації із західними партнерами Кишинів зараз шукає способи, як можна буде ліквідувати залежність від російських енергоресурсів

«На сьогодні в Європейському Союзі введені чотири пакети санкцій, паралельно відбувається реально в щоденному режимі оцінка їх застосування, виявляються прогалини. І ось якраз в п'ятому пакеті санкцій, який незабаром буде прийнятий... величезний блок закриватиме виявлені за останній місяць лазівки для обходу санкцій російською федерацією... Не можу розкрити деталі, але скажу, що багато таких шляхів ми закрили на політичному рівні» - розповів Кулеба.

Міністр зазначив, що закривати лазівки для обходу санкцій росією планується на макрорівні. МЗС і безпосередньо президент України Володимир Зеленський знаходяться в постійному контакті з главами МЗС і лідерами країн, які рф намагається використовувати у якості інструментів обходу обмежень. Паралельно помилковість таких дій, як допомога росії в обході санкцій, пояснюють їм США і Британія.

Нагадаємо, деякі санкції, які західні держави ввели проти росії, на жаль, не спрацьовують, або росія вже навчилася ці санкції обходити. Ця ситуація неприпустима і буде виправлятися.

Європейський союз раніше заявляв, що жорстко візьметься за спостереження за виконанням санкцій, введених проти росії через її напад на Україну. Спроби обходу санкцій проти рф будуть виявлятися і припинятися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: