Прем'єр Польщі заявив, що введені санкції проти рф не діють: «Потрібні нові, реальні санкції»

Читать на русском
Польща активно допомагає українцям, однак у Європі з’явився підхід «посидіти на двох стільцях».

Західні санкції, які наразі запроваджені проти росії, не діють. Відтак потрібні нові, реальні санкції. На відбудову України мають піти кошти з конфіскованих рахунків та майна російських олігархів та дежструктур на Заході.

Про це заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький під час спільної пресконференції з президентом Європарламенту Робертою Мецолою.

Як зазначив польський прем’єр, санкції, які запроваджено наразі проти росії, не діють. Найкращим доказом їх безкорисності він назвав курс рубля, який повернувся до рівня перед початком російської агресії в Україні.

«Це означає, що всі економічні макро- і мікрофінансові і бюджетні дії не почали діяти таким чином, на який очікувалося», - підкреслив Моравецький.

Дупа є, а слова немає. Колонка Леоніда ШвецяВся сукупність обставин та запеклий опір українського народу, який не оцінив свого щастя у вигляді приходу визволителів, можуть призвести до того, що російська агресія перерветься зовсім несподівано й раптово.

Голова польського уряду наголосив, що якщо Україна не захистить свою незалежність і суверенітет, тоді Європа «покаже свою слабкість, вона буде принижена, беззуба, нездатна діяти щодо захисту своїх базових, універсальних цінностей, таких як свобода, право на життя».

«Тому важливо сьогодні сказати: потребуємо більше реальних санкцій, але також більше реальних коштів»,- заявив польський прем’єр.

Він додав, що кошти потрібні для допомоги українцям, які рятуються від агресії росії, аби створювати їм перспективи нормального життя.

Згідно з його словами, Польща активно допомагає українцям, однак у Європі з’явився підхід «посидіти на двох стільцях».

«Але дорогі європейські лідери, якщо ви цього не розумієте, то так не вийде. Якщо думаєте, що з росією буде все гаразд, і будуть низькі ціни на енергоносії, то до цієї ери вже не може бути повернення», - наголосив польський прем’єр.

Моравецький підкреслив, що йдеться про «страшного і брутального агресора», який щодня скоює воєнні злочини в Україні. Польський прем'єр зауважив, що кожного дня він отримує звіти з фотографіями і відео вбитих в Україні дітей і жінок.

«Ми не можемо це дозволити, ви у своїх європейських столицях не можете собі це дозволити! Ми повинні залишитися об’єднаними у своїх рішучих діях проти росії»,- підкреслив Моравецький.

Польща заборонить імпорт вугілля з росіїПольща заборонить імпорт вугілля з Росії через війну в Україні, відповідний законопроєкт уже розроблений урядом.

Польський прем’єр наголосив, що джерелом допомоги Києву і майбутньої відбудови України є конфіскація маєтків і коштів росіян на Заході.

«Ви питаєте, звідки взяти нові кошти? Сотні мільярдів доларів чекають у європейських банках, в центральному банку, в олігархів. І це має бути не замороження, адже воно нічого не дасть, а лише конфіскація майна. Це необхідно для допомоги Україні у відбудові згодом країни», - підсумував Моравецький.

Нагадаємо, що перша країна з Євросоюзу повністю відмовилась від російського газу. Міністр енергетики европейської країни назвав це поворотною точкою в її енергонезалежності.

Раніше ми повідомляли, що санкції, які ввели щодо Москви за вторгнення в Україну, підштовхують росію до рецесії. Вони починають повертати рф назад в закриту економіку радянського типу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: