Молдова відмовилася приєднатися до західних санкцій проти росії

Читать на русском
У кооперації із західними партнерами Кишинів зараз шукає способи, як можна буде ліквідувати залежність від російських енергоресурсів
Мая СандуEPA - European Pressphoto Agency

** Молдова не буде вводити санкції проти росії і приєднуватися до західних санкцій проти неї, оскільки сильно залежить від російського газу. Це змушує країну зберігати нейтралітет.**

Про це заявила президент Молдови Мая Санду в інтерв'ю Radio Europa Liberă.

Затхлі консерви: чому важливо позбутися закладок «русского мира»Настав час розкривати затхлі кремлівські території-консерви. Чому це важливо робити вже зараз, та як це допоможе Україні перемогти у війні з Росією – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Чи можемо ми сьогодні залишити країну без природного газу і без електрики? Ні, не можемо, ні заради наших громадян, ні заради 100 000 біженців з України, з яких 50 000 дітей» - сказала вона.

При цьому Санду додала, що в кооперації із західними партнерами Кишинів зараз шукає способи, як можна буде ліквідувати залежність від російських енергоресурсів.

Нагадаємо, раніше Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно прийняла поправку про те, що Придністров'я є територією, яка знаходиться під окупацією росії.

Придністров'я - це територія Молдови. З 1992 року в результаті спровокованої рф громадянської війни в Придністров'ї розташовується так звана «Придністровська Молдавська Республіка» (ПМР). На території ПМР знаходиться контингент російських військ, які виступають в якості «миротворців» і нібито захищають російськомовне населення (213 тисяч жителів ПМР мають російські паспорти). На ділі ПМР є російським плацдармом, який створює загрозу Україні, Молдові та Румунії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: