Арестович озвучив прогноз щодо звільнення Київської області до кордону з Білоруссю

Читать на русском
Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович дав прогнози щодо термінів звільнення усієї Київської області.

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович дав прогнози щодо звільнення Київської області. Також він розповів, чому армія росії програла у битві за Київ.

Свою думку він озвучив в ефірі телемарафону у суботу, 2 квітня.

Рф продовжує часткове відведення військ, але активізувала армію на Придністров'ї – ГенштабОкупанти відводять війська на окремих напрямках, ймовірно, для подальшого наступу на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках. Разом з тим рф почала передислокацію військ у Придністров'ї.

«У них (окупантів, – ред.) був задум залишити певні сили, щоб стримувати наші війська біля Києва і не давати перекидати їх на допомогу нашим військам в інші райони, насамперед на сході. Але це не вийшло, тому що відступ – це складний період воєнних дій. Вони просто не втримали ситуацію та посипалися з урахуванням проблем із тиловим забезпеченням», – сказав Арестович.

За його словами, противник пішов із Чорнобильської АЕС, а у напрямку Броварів відступив у Сумську область.

«Я думаю, що наші війська ще сьогодні-завтра пройдуть туди (на північ, – ред.) і можна буде говорити, що буде звільнено територію Київської області до білоруського кордону», – додав Арестович.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що росія почала відводити частину своїх військ від Києва та від Чернігова. Окупанти повністю покинули Броварський район.

Сьогодні вранці у Генштабі повідомили, що окупанти відводять війська на окремих напрямках, ймовірно, для подальшого наступу на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: