Росія продовжує частково відводити війська з півночі Київської області, окупанти вивозять награбоване – Генштаб

Читать на русском
На Донецькому та Луганському напрямах українські військові відбили сім ворожих атак та знищили техніку окупантів.

Росія продовжує часткове відведення своїх підрозділів військ з півночі Київської області у бік кордону з Білоруссю.

Про це повідомляє Генштаб.

На околицях Києва найближчими днями можливі запеклі бої – Міноборони БританіїНезважаючи на обмежене відведення військ, росія продовжує утримувати позиції на схід та захід від Києва. У британській розвідці припустили, що на околицях столиці можливі серйозні бої.

«Фіксується рух змішаних колон техніки різної кількості. У складі колон також цивільні транспортні засоби (вантажівки, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі), які були викрадені російськими загарбниками під час тимчасового зайняття територій. Крім того, противник здійснює вивіз майна, яке було награбовано», – розповіли у Генштабі.

На тимчасовій зайнятих територіях окупанти продовжують обмежувати права цивільного населення, використовують будинки та квартири місцевих жителів для розміщення особового складу, утримуючи у заручниках місцевих мешканців та активістів. Триває мародерство та насильство.

У деяких районах підприємців намагаються перейти на розрахунок за товари та послуги у російських рублях.

На Донецькому та Луганському напрямах українські військові відбили сім ворожих атак, знищили 3 танки, 2 бронетранспортери, 2 одиниці автомобільної техніки та 2 артилерійські системи. Також збитий БПЛА типу «Орлан-10».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що росія перегруповує свої війська і «попереду будуть битви».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: