Російські окупанти поки що не можуть розпочати наступ у зоні ООС – Арестович

Читать на русском
Арестович повідомив, що російські війська поки що не можуть розпочати наступ у зоні ООС. Крім того, українські військові женуть їх на київському напрямку, тож штурм столиці теж неможливий.

Російські окупанти поки що ніяк не можуть розпочати наступальну операцію в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Про це сьогодні на брифінгу розповів радник керівника ОПУ Олексій Арестович.

Арестович спрогнозував, скільки ще триватиме активна фаза бойових дійАктивна фаза бойових дій в Україні, на думку Арестовича, може тривати ще тиждень або довше.

«Головна новина сьогодні в тому, що противник ніяк не може розпочати наступальну операцію щодо оточення нашого угруповання в зоні ООС. Поки що він завдає лише ракетних та артилерійських ударів, що може свідчити про неповну його готовність діяти на землі. Тож наш прогноз на сьогодні обережно оптимістичний, хоча там ще можуть бути важкі бої. Досі тримається Маріуполь. І командування надає певну допомогу, про яку зарано говорити», – повідомив Арестович.

На київському напрямку окупанти проводять часткову ротацію з відведенням військ та перекиданням їх, ймовірно, до зони ООС.

«Наші війська женуть його як на північному заході, так і на північному сході, відсилаючи супротивника подалі від Києва. Роблячи практично неможливим будь-який штурм Києва», – додав Арестович.

Нагадаємо, раніше у Генштабі розповіли, які населені пункти вдалося взяти під контроль українським військовим.

У Пентагоні, у свою чергу, повідомили, що росія зосередить свої удари на чотирьох напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: