У Генштабі розповіли, над якими населеними пунктами повернули контроль ЗСУ

Читать на русском
Українські військові взяли під контроль низку населених пунктів на Поліському та Сіверському напрямах.

Російські військові здійснюють перегрупування та, ймовірно, зосереджують основні зусилля на проведенні наступальної операції у Східній операційній зоні. Після часткового відведення підрозділів окупантів із Поліського та Сіверського напрямків українські військові змогли повернути контроль над багатьма населеними пунктами.

Про це йдеться у зведенні від Генштабу.

На Поліському напрямку українські військові відновили контроль над населеними пунктами Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глубівка, Ясногородка, Талакунь, Сухолуччя, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Хмільна.

На Сіверському напрямку після відходу противника ЗСУ взяли під контроль населені пункти Рудня, Шевченкове, Бобрик, Стара Басань, Нова Басань, Макіївка, Погреби, Бажанівка, Володимирівка, Шняківка, Сальне, Софіївка, Гаврилівка.

У кремлі вже не сподіваються взяти Київ, але не знають, як пояснити росіянам «зміну планів» – ЗМІУ кремлі зрозуміли, що взяти Київ не вдасться. Тепер вони не знають, як пояснити росіянам зміну мети війни, побоюючись за рейтинги путіна. Сам путін ще не ухвалив остаточного рішення про відмову від взяття української столиці.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують блокувати Харків та проводити артилерійські обстріли міста. Фіксується додаткове підвезення боєприпасів для артилерійських підрозділів.

На Ізюмському напрямку противник продовжує контролювати Ізюм та утримувати понтонні переправи через річку Сіверський Донець з метою забезпечення наступальних дій. Протягом дня супротивник вів бойові дії у напрямку населеного пункту Мала Комишеваха, успіху окупанти не досягли.

У Генштабі також вважають, що противник здійснюватиме посилення угруповання окупаційних військ на Ізюмському напрямку за рахунок окремих підрозділів 1-ї танкової та 20 загальновійськової армій.

На Донецькому напрямку ворог продовжує вогневий вплив та штурмові дії на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджуються на взятті під контроль населених пунктів Попасна та Рубіжне, а також встановлення повного контролю над Маріуполем.

На Південнобузькому напрямку російські військові намагалися провести наступальні дії у напрямку населеного пункту Олександрівка.

Нагадаємо, на Київщині російські військові повністю вийшли з Броварського району.

Крім того, окупанти поступово виходять із Чернігівської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: