Рф продовжує часткове відведення військ, але активізувала армію на Придністров'ї – Генштаб

Читать на русском
Окупанти відводять війська на окремих напрямках, ймовірно, для подальшого наступу на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках. Разом з тим рф почала передислокацію військ у Придністров'ї.
фото АР

Окупанти відводять війська на окремих напрямках, ймовірно, для подальшого наступу на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках. Водночас російські загарбники розпочали передислокацію військ у Придністров'ї.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 2 квітня.

У Генштабі розповіли, над якими населеними пунктами повернули контроль ЗСУУкраїнські військові взяли під контроль низку населених пунктів на Поліському та Сіверському напрямах.

За даними відомства, в Україні противник відводить війська на окремих напрямках, ймовірно, з метою посилення угруповання сил для подальшого ведення наступальних дій на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямах.

«Активізовано роботу щодо залучення підрозділів російських військ, що базуються на території Придністровського регіону Республіки Молдова для проведення провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною. Відзначено передислокацію російських військ та підрозділів так званої придністровсько-молдавської «республіки» з метою підготовки до ведення демонстрації готовності до наступу і, можливо, бойових дій проти України», – йдеться у зведенні.

Також ворог активізував роботу із «добровольцями». 1 квітня Міноборони РФ оголосило про проведення військових зборів із резервістами з 4 квітня по 23 травня 2022 року.

Угрупуванням військ ЗСУ на Донецькому та Луганському напрямках за добу було відбито 9 ворожих атак. Українські військові знищили 8 російських танків, 44 бойові броньовані машини, 16 одиниць автомобільної техніки та 10 артилерійських систем.

Щодо Луганщини, то ворог зазнав суттєвих втрат. В Алчевську до місцевої лікарні з району ведення бойових дій біля Попасної надійшло близько 30 поранених окупантів.

Нагадаємо, напередодні в Генштабі ЗСУ повідомили, що продовжується відведення окремих підрозділів військ росії з території Київської та Чернігівської областей.

Радник голови ОПУ Олексій Арестович заявляв, що російські окупанти поки що не можуть розпочати наступ у зоні ООС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: