Російські окупанти залишили Броварський район під Києвом – мер

Читать на русском
На Київщині російські військові повністю вийшли з Броварського району, який межує з Києвом та Чернігівською областю.

На Київщині російські військові повністю вийшли з Броварського району, який межує з Києвом, а з іншого боку – з Чернігівською областю.

Про це повідомив мер Броварів Ігор Сапожко в ефірі телемарафону у п'ятницю, 1 квітня.

ЗСУ проводять успішні контратаки на сході та північному сході від Києва – Міноборони БританіїУ британському Міноборони підтвердили, що росія перекидає частину сил із окупованих територій Грузії. На їхню думку, це говорить про серйозні втрати росії.

«Щодо Броварського району, справді російські окупанти залишили весь Броварський район. На сьогоднішній день здійснюватиметься певна зачистка Збройними силами України», - сказав Сапожко.

За його словами, окупанти відступили і у Баришевському напрямку, і у бік Прилук Чернігівської області, і у бік Чернігова.

«Збройні сили безпосередньо діятимуть на розчистку населених пунктів від окупантів, від ворожої техніки, можливо замінованих місць», - додав Сапожко.

При цьому в самих Броварах, за словами мера, блокпости не розбираються, а переносяться, і саме місто, як і раніше, готове до оборони.

Нагадаємо, цього тижня ЗСУ також звільнили від армії росії Ірпінь у Київській області, раніше - Тростянець у Сумській області.

У Генштабі повідомляли, що росія продовжує частково відводити війська з півночі Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: