На Київщині визволили понад 30 населених пунктів, комендантська година там триватиме більше двох діб

Читать на русском
Згідно зі словами Арестовича, багато російської техніки захоплюється та передається на озброєння ЗСУ. Це свідчить про те, що наступальні дії йдуть вдало.
Слово і діло

Упродовж доби Збройними силами України, станом на 2 квітня, було визволено від російських загарбників понад 30 населених пунктів у Київській області.

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив на брифінгу.

«З північного заходу і північного сходу Києва наші війська вибивали противника в бік державного кордону. Відбивали вдало. Визволили понад 30 населених пунктів», - сказав радник керівника ОПУ.

При цьому, він відзначив героїчні дії ЗСУ у селищі Дмитрівка, де українські військові на двох танках знищили посилену танкову роту ворога, а також велику кількість бронетанкової техніки.

Згідно зі словами Арестовича, багато російської техніки захоплюється та передається на озброєння ЗСУ. Це свідчить про те, що наступальні дії йдуть вдало.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Водночас, як повідомив голова київської ОВА Олександр Павлюк, у звільнених від російських військових Броварському, Вишгородському та Бучанському районах Київської області запровадять посилену комендантську годину. Вона триватиме з 21:00 2 квітня до 06:00 5 квітня.

В інших районах Київській області найближча комендантська година діятиме з 21:00 суботи до 6:00 неділі. У цей час категорично забороняється перебувати на вулицях населених пунктів та в інших громадських місцях, пересуватися транспортом та пішки.

«Прошу кожного – дотримуйтеся всіх рекомендацій влади. Не виходьте на вулиці в заборонений час. За виключенням сигналу тривоги, щоб перейти в укриття. Особливо звертаюся до мешканців громад, що були звільнені від загарбників. Наразі важливо прибрати наслідки російської агресії –зачистити та розмінувати території. Не намагайтеся зараз повертатися до цих населених пунктів. Мешканці, що лишилися вдома – не виходьте на вулицю. Дайте можливість фахівцям зробити деблокування об'єктів інфраструктури для того, щоб ми могли повернути в громади повноцінне життя», - пояснив Павлюк.

Зазначимо, що на Київщині російські військові повністю вийшли з Броварського району, який межує з Києвом та Чернігівською областю. Також були визволені Ірпінь та Буча.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Олексій Арестович дав прогнози щодо возволення Київської області. Також він розповів, чому армія росії програла у битві за Київ.

Раніше у поліції розповіли, скільки боєприпасів уже знешкодили у Києві та області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: