В ЄС почнуть накопичувати обладнання та ліки на випадок хімічних та ядерних інцидентів - Reuters

Читать на русском
У ЄС накопичуватимуть запаси засобів захисту, ліків та обладнання на випадок хімічних, біологічних чи ядерних інцидентів.
thejournal.ie

У Європейському Союзі погодилися розпочати накопичення запасів, щоб посилити свій захист від хімічних, ядерних та біологічних інцидентів на тлі побоювань через війну в Україні.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерела.

У Bellingcat вважають, що путін хоче застосувати ядерну зброю, але його наказ можуть не виконатиЩоб запустити ядерну ракету з росії, потрібні п'ять осіб. У Bellingcat вважають, що як мінімум двоє з п'яти не виконуватимуть наказ путіна.

Очікується, що накопичення засобів захисту та ліків триватиме кілька тижнів, а можливо, і кілька місяців, і призначене для збільшення резервів, доступних для населення ЄС та країн-партнерів, включаючи Україну.

У списку необхідного – дезактиваційного обладнання, рукавички, маски та інші матеріали для хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного захисту (CBRN).

У Єврокомісії від коментарів відмовилися.

Нагадаємо, раніше зі ЗМІ стало відомо, що США розробляють сценарії того, як вони з союзниками діятимуть, якщо росія наважиться застосувати хімічну, біологічну чи ядерну зброю.

У кремлі ж заявили, що «будь-який результат» війни в Україні не буде приводом для застосування ядерного арсеналу. Однак, наприклад, у Пентагоні вважають, що путін може погрожувати Заходу застосуванням ядерної зброї, якщо опір України вторгненню продовжиться.

Зберігається також загроза використання росією в Україні хімічної чи біологічної зброї. На тлі цього Захід навіть обмежив доступ росії до метеоданих, побоюючись, що вони будуть використані для планування атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: