Росія може сфабрикувати привід для застосування хімічної зброї проти України

Читать на русском
Російські ЗМІ поширили заяву Міноборони РФ про те, що «українські націоналісти» начебто завезли 80 тонн аміаку для організації провокації біля Харкова.
Ілюстративне фото5 канал

Міністерство оборони країни-агресора заявляє про провокацію з використанням отруйних речовин, що нібито готується українською стороною, за версією російських військових, «для звинувачення Росії у застосуванні хімічної зброї».

Про це повідомляється у Твіттері ТАСС.

Як зазначається, за словами представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова, вночі 9 березня до Золочова, на північний захід від Харкова, нібито, було завезено близько 80 тонн аміаку, при цьому місцевих жителів вчили, як правильно діяти при хімічній атаці.

Конашенков заявляє, що це може свідчити про підготовку провокації.

Росія планує провокації із примусово мобілізованими жителями ОРДЛОМобілізованих до ОРДЛО мешканців можуть використовувати для провокацій у південних та східних регіонах України.

Водночас, видання The Guardian повідомило, що Велика Британія побоюється, що Росія може сфабрикувати привід для застосування хімічної зброї у війні з Україною.

Британські чиновники заявляють, у них є вагомі підстави для занепокоєння, враховуючи те, що Росія має досвід застосування хімічної зброї під час війни в Сирії. До використання такої зброї Росія може вдатися, оскільки її план окупувати Україну за кілька днів повністю провалився.

Нагадаємо, що на Запорізькій АЕС планують провокації, на станцію завезли 14 журналістів-пропагандистів.

Раніше ми повідомляли, що РФ готується обстрілювати житлові квартали своїх міст, щоб звинуватити в цьому Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: