РФ може планувати хімічну або біологічну атаку на Україну – британська розвідка

Читать на русском
У Міноборони Британії попереджають, що Росія може використати в Україні хімічну чи біологічну зброю.
europarabct.com

Росія може планувати застосування хімічної чи біологічної зброї в Україні під чужим прапором.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на інформацію розвідки.

У Британії зазначили, що немає жодних доказів на підтримку звинувачення Росії у тому, що Україна має намір застосувати хімічну чи біологічну зброю.

Вчений-генетик спростував аргументи росіян щодо розробок біозброї в УкраїніФейки, які плодить країна-агресор про секретні лабораторії в Україні, які нібито розробляють біологічну зброю, різняться між собою та не витримують критики.

Водночас, сама Росія планує таку операцію під чужим прапором. «Така операція може набути форми сфальшованого нападу, інсценованого «виявлення агентів чи боєприпасів, або сфабрикованих доказів того, що Україна нібито планує використовувати таку зброю». Атака під фальшивим прапором майже напевно супроводжуватиметься великою дезінформацією, щоб утруднити встановлення винних», – заявили в Міноборони.

Британська розвідка також припускає, що Росія, ймовірно, збиралася використовувати операції під фальшивим прапором, щоб виправдати своє вторгнення в Україну 24 лютого.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг також вважає, що Росія цілком може планувати застосування хімічної зброї проти України.

Президент України Володимир Зеленський застеріг Росію від цього, пообіцявши потужну санкційну відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: