У Стамбулі розпочалися переговори між Україною та росією

Читать на русском

У Туреччині стартували переговори України та росії. Їхній перший раунд – розмова глав делегацій Арахамії та Мединського.
Фото: Офіс президента України

У турецькому Стамбулі сьогодні вранці, 29 березня, стартував новий раунд переговорів між українською та російською делегацією.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Перед початком до учасників звернувся президент Туреччини Реджеп Ердоган. «Продовження війни нікому не принесе користі. Відновлення миру піде на користь вашим країнам та решті. Ви як делегації несете історичну відповідальність за прийняті сьогодні рішення», — заявив Ердоган.

У складі української делегації міністр оборони Олексій Рєзніков, народні депутати Давид Арахамія та Рустем Умеров, радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький, перший заступник голови делегації України у ТКГ Андрій Костін.

Від росії на переговори приїхали помічник президента Володимир Мединський, заступник міністра оборони Олександр Фомін, заступник глави МЗС Андрій Руденко, депутат Леонід Слуцький та російський посол у Білорусі Борис Гризлов.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що Україна готова обговорювати з росією та на яких умовах.

Нагадаємо, про переговори також висловився президент Володимир Зеленський. «Наші пріоритети відомі. Суверенітет і територіальна цілісність України не піддаються сумніву. Дійсні гарантії безпеки для нашої держави є обов'язковими. Очевидна і наша мета – мир та якнайшвидше відновлення нормального життя в Україні», – заявив він.

При цьому в США вважають, що путін, зважаючи на все, не збирається йти на якісь компроміси заради припинення війни на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: