У Міноборони України поки не бачать масового відведення військ рф від Києва та Чернігова

Читать на русском
Російське командування переміщає лише окремі підрозділи з Київського та Чернігівського напрямів.
Генштаб ЗСУ / Facebook

Російське командування переміщає окремі підрозділи з Київського та Чернігівського напрямів, але це не можна назвати масовим відведенням військ.

Про це повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу в Києві в середу, 30 березня.

Арахамія пояснив, чому росія зобов'язана вивести свої війська на момент підписання мирного договоруКоли сторони переговорного процесу вже вийдуть на підписання договору про мир, армії росії вже не повинно бути в Україні, заявив Арахамія.

«Частково я можу підтвердити цю інформацію. Справді, Генеральний штаб Збройних сил України наголошує на певному частковому переміщенні окремих підрозділів з Київського напрямку, а також з Чернігівського напрямку», – сказав Мотузяник.

Він додав, що масового відведення російських військ із цих районів не спостерігається.

«Тому зараз говорити про це ще рано. Очевидно, супротивник відводить підрозділи, які зазнали найбільших втрат, щоб їх доукомплектувати. Станом на сьогодні, за нашою оперативною інформацією, ворог до кінця не відмовився від спроб захопити або принаймні оточити навіть ці міста. Йдеться про столицю та Чернігів», – зазначив Мотузяник.

Нагадаємо, в Міноборони Росії за підсумками переговорів делегацій України та Росії в Стамбулі заявили про рішення «зменшити військову активність на Київському та Чернігівському напрямах».

Пізніше західні ЗМІ написали, що армія росії почала відходити від Києва.

Водночас, в українському Генштабі припускають, що це може бути просто передислокацією військ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: