Арахамія пояснив, чому росія зобов'язана вивести свої війська на момент підписання мирного договору

Читать на русском
Коли сторони переговорного процесу вже вийдуть на підписання договору про мир, армії росії вже не повинно бути в Україні, заявив Арахамія.
rada.gov.ua

Росія на переговорах з Україною підтвердила, що вона готова дотримуватися Віденської конвенції. А це означає, що коли сторони вже вийдуть на підписання договору про мир, армії росії вже не повинно бути в Україні.

Про це заявив глава української делегації на переговорах Давид Арахамія в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 30 березня.

Зеленський прокоментував результати чергового раунду переговорів з росією в СтамбуліПозитивні сигнали з переговорного фронту з рф не заглушають вибухи російських снарядів і ракет, якими росія бомбардує Україну

Він нагадав, що на переговорах російська делегація підтвердила, що рухатиметься у рамках Віденської конвенції. Відповідно до цього документа, якщо договір підписано під тиском, то є недійсним.

«Коли ми вийдемо на умовне підписання договору або момент, коли його вже можна серйозно обговорювати, вони мають повністю піти. І тоді вже сядемо його підписувати, візувати чи парафувати», - сказав Арахамія.

Він уточнив, що йдеться про відведення військ на лінії станом на 23 лютого 2022 року. Арахамія також наголосив, що ця конвенція є міжнародним запобіжником, щоб забезпечити робоче підписання мирного договору.

Нагадаємо, 29 березня у Стамбулі відбувся черговий раунд переговорів між Україною та рф. Представники української делегації озвучили подробиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: