У США заявили, що росія починає відводити частину сил від Києва

Читать на русском
В американській розвідці заявили, що росія відводить частину сил від Києва. Ймовірно, щоб зосередитись на більш успішних для себе напрямках.

Розвідка США зафіксувала, що росія почала відводити частину своїх військ від Києва.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на двох високопоставлених американських чиновників.

За їхніми словами, росія почала виводити частину сил, у тому числі російські батальйонні тактичні групи (БТГ), залишаючи прилеглі райони навколо української столиці. В даний час російські сили відступають у деяких районах на півночі, щоб зосередитись на наступі на півдні та сході.

Офіційні особи США вважають, що росія прикриє їхній відступ повітряними та артилерійськими бомбардуваннями столиці. Водночас у США попереджають, що росія «завжди може знову розвернутися, якщо дозволять бойові умови».

З погляду США, це не короткострокове коригування для перегрупування, а довгостроковий крок, оскільки росія зіткнулася з нездатністю просуватися на півночі.

Нагадаємо, сьогодні вдень в українському Генштабі повідомили, що росія виводить окремі підрозділи збройних сил з території Київської та Чернігівської областей. Проте зберігається висока загроза завдання ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури.

Після переговорів у Туреччині в росії заявили про рішення «зменшити військову активність на Київському та Чернігівському напрямах».

У Пентагоні кажуть, що російські сили, схоже, надають пріоритет операціям на сході України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: