Білорусь висилає із країни майже всіх українських дипломатів

Читать на русском
Білорусь закриває консульство України у Бресті. У країні залишиться лише п'ять українських дипломатів, решта мають виїхати за 72 години.

У Білорусі вирішили скоротити кількість українських дипломатів на своїй території, а також закрити консульство нашої країни у Бресті.

Про це оголосив речник міністерства закордонних справ Анатолій Глаз, повідомляє видання «Зеркало».

У МЗС заявили, що з 2020 року Україна «демонструє недружні дії щодо Білорусі».

Останній фронт диктатора: чому Білорусь припинить існування у разі нападу на УкраїнуЧи наважиться білоруська влада на відкриту участь своїх збройних сил у воєнному вторгненні разом із росією на територію України - аналізував політолог Олександр Радчук.

«У зв'язку з цим у повній відповідності до статті 11 Віденської конвенції про дипломатичні відносини Республікою Білорусь прийнято рішення про скорочення кількості українських дипломатів на своїй території. Цей крок спрямований на припинення недипломатичної діяльності низки співробітників українських закордонних установ. Їм запропоновано залишити нашу країну протягом 72 годин», – заявив Глаз.

Консульство України в Бресті закриють, а в українському посольстві продовжать роботу лише посол та чотири дипломати.

При цьому Білорусь не ухвалювала рішення про закриття свого посольства в Україні.

Нагадаємо, відносини України та Білорусі погіршилися після того, як Київ не визнав сфальшованих президентських виборів.

Наразі Білорусь фактично виступає співагресором у війні росії проти України. Крім того, є ризик, що країна відкрито вступить у війну: США та НАТО вважають, що це може статися вже скоро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: