Путін особисто схвалив участь Абрамовича в українсько-російських переговорах – FT

Читать на русском
Олігарх Роман Абрамович бере участь у мирних переговорах України та росії з прямого благословення володимира путіна.

Президент володимир путін особисто схвалив участь олігарха Романа Абрамовича у мирних переговорах України та росії.

Про це пише Financial Times з посиланням на джерела, які безпосередньо знайомі з цим питанням.

Видання зазначає, що пряме «благословення» путіна вказує на те, що Абрамович домагався схвалення на найвищому рівні, щоб допомогти розпочати переговори про припинення вогню. Це також суперечить давнім твердженням олігарха про те, що він не має близьких відносин з російським президентом.

Британія вводить санкції проти Абрамовича та ще кількох російських олігархівБританія запровадила санкції проти Романа Абрамовича, Олега Дерипаски, Олексія Міллера, Ігоря Сєчіна та інших заможних людей із Росії.

За словами трьох людей, отримавши підтримку путіна, Абрамович зустрівся з високопосадовцем з Офісу президента України, щоб допомогти організувати переговори.

З того часу обидві сторони почали обговорювати попередній план припинення російського вторгнення в Україну.

При цьому західні офіційні особи, поінформовані про перебіг переговорів, сумніваються в тому, що Абрамович взагалі грав якусь роль. Інші висловили припущення, що він, можливо, намагався перебільшити свої зусилля, щоб не стати мішенню для західних санкцій і не втратити контроль над своїми британськими активами.

Учасник переговорної групи України, нардеп Давид Арахамія говорив FT, що зустрічався з Абрамовичем у Гомелі під час першого раунду переговорів: «Я можу підтвердити, що пан Абрамович бере активну участь у мирних переговорах».

Дмитро Пєсков відмовився коментувати, чи Абрамович отримав «добро» від самого путіна.

Представник Абрамовича сказав, що не варто коментувати процес переговорів чи участь Абрамовича заради їхнього успіху.

Нагадаємо, наприкінці лютого видання The Jerusalem Post повідомило, що Абрамович на прохання України перебуває в Білорусі для допомоги у переговорах між Україною та росією.

За інформацією WSJ, Володимир Зеленський навіть попросив американського президента виключити Абрамовича зі списку санкцій, щоб він міг бути посередником у переговорах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: