Німеччина вичерпала запаси зброї для поставок Україні, але готова купувати зброю для Києва

Читать на русском
Резерви Бундесверу вже вичерпані, і Міноборони ФРН вивчає варіанти, звідки взяти озброєння для українських потреб
Ілюстративне фотоfocus.ua

Німецький бундесвер повністю вичерпав запаси зброї, які можна було б передати Україні. Однак Німеччина готова купувати таку зброю в інших країн, а потім передавати її Києву.

Про це повідомляє німецьке видання Der Tagesspiegel.

Про такий варіант заявили міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, а також віцеканцлер і федеральний міністр економіки Роберт Габек. Так, за словами Ламбрехт, резерви бундесверу вже вичерпані, і Міноборони ФРН вивчає варіанти, звідки взяти озброєння для українських потреб. Ламбрехт підтвердила, що розглядається варіант придбання озброєння у німецьких компаній і передача його через Міністерство економіки ФРН, оскільки це по суті буде експорт зброї.

Міністр Габек повідомив, що він безумовно схвалить такий варіант поставок зброї Україні, якщо він буде затверджений в Міноборони.

«Яка різниця, крім матеріальної, чи буде федеральний уряд поставляти зброю із запасів Бундесверу, чи буде Німеччина проводити поставки зброї з інших запасів?»- сказав він.

Нагадаємо, раніше Британія прийняла рішення передати Україні переносні зенітно-ракетні комплекси (ПЗРК) Starstreak. З їх допомогою українська армія зможе ефективніше знищувати російську авіацію.

Україна може отримати системи протиповітряної оборони С-300 від Словаччини. Попередньо, в Кошице вже погодилися надати їх Україні в обмін на інші системи ППО від країн НАТО.

Водночас на тлі загальної допомоги Україні відбуваються окремі кричущі інциденти. Так, Ізраїль заборонив Україні купувати шпигунське програмне забезпечення Pegasus групи NSO, побоюючись, що цим будуть обурені російські офіційні особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: