Зеленський закликав не зволікати з прийняттям України до Євросоюзу - подробиці

Читать на русском
Зеленський попросив європейських політиків не затягувати членство України в Європейському Союзі. 
Він звернувся до країн ЄС, окремо зупинившись на Угорщині.
Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський під час виступу перед членами Європейської Ради закликав не зволікати з прийняттям України до ЄС, щоб таке рішення не стало запізнілим в умовах триваючої війни та протистояння російської військової агресії.

Про це йдеться у зверненні українського президента до Європейської Ради.

Зеленський попросив європейських політиків не затягувати членство України в Європейському Союзі.

«Європейський союз - хочу подякувати, ви об'єдналися навколо нас. Але я хочу сказати, що було зроблено так чи інакше... але ще раз: головне - ви об'єдналися, і ми це дійсно цінуємо. Ви застосували санкції ми вдячні - це потужні кроки. Але це було трохи пізно, оскільки якби це було превентивно, то Росія б не пішла війною. Принаймні - був шанс. «Північний потік-2» ви заблокували. Ми вам вдячні, і це правильно. Але це було теж трохи запізно. Адже якби було своєчасно, то Росія б не створила газову кризу. Принаймні - був такий шанс. А тепер ми з вами готуємо членство України в Європейському Союзі. Нарешті, ось тут, я вас прошу - не запізнитеся, будь ласка. Позаяк за цей місяць ви порівняли ці два світи, і ви бачите, хто чого вартий. І що Україна має бути в ЄС вже найближчим часом. Принаймні у вас для цього все є. А у нас є цей шанс», - зазначив український лідер.

Зеленський присвоїв звання Місто-герой України ще чотирьом містам та держнагороди військовимЗеленський підписав указ про нагородження державними нагородами військовослужбовців Національної гвардії та ЗСУ.

При цьому, президент також висловився про готовність країн-членів ЄС прийняти Україну.

«Литва за нас, Латвія за нас, Естонія за нас, Польща за нас, Франція - Еммануель (Макрон), я вірю, що ви будете за нас, Словенія за нас, Словаччина за нас, Чехія за нас, Румунія - знає, що таке гідність, тому у вирішальний час буде за нас, Болгарія за нас, Греція - вірю, що з нами, Німеччина... я трохи пізніше. Португалія - ну практично, Хорватія за нас. Швеція - жовто-сині завжди повинні бути разом. Фінляндія - знаю, що ви з нами. Нідерланди - за раціональність, тому знайдемо спільну мову. Мальта - вірю, що вдасться, Данія - вірю, що вдасться. Люксембург - ми розуміємо один одного. Кіпр - дуже вірю, що з нами. Італія - дякую за підтримку. Іспанія - знайдемо спільну мову. Бельгія - знайдемо аргументи. Австрія - разом з українцями для вас це можливість, я впевнений в цьому. Ірландія - ну практично. Угорщина - я хочу зупинитися, і буду відвертим, один раз і назавжди - ви самі повинні вирішити, за кого ви... Ми віримо, що у вирішальний момент і Німеччина буде з нами», - висловився Зеленський.

Напередодні український президент зробив заяву до країн Великої сімки і попросив застосувати найжорсткіші санкції проти держави-агресора.

Нагадаємо, що Зеленський у четвер, 24 березня, виступив перед парламентом Швеції.

Також у матеріалі «Слово і діло» йдеться про те, які обіцянки дав президент Володимир Зеленський за місяць повномасштабної російської агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: