Саміти «Великої сімки», НАТО і ЄС, нові пакети санкцій та нова допомога: звернення Зеленського

Читать на русском
Українські війська досягли сьогодні певних успіхів. З Маріуполя вдалося врятувати близько семи тисяч людей, а над містом збили фашистського повітряного терориста
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення до народу за 22 березня. Основне - низка виступів перед світовими лідерами, зусилля для евакуації мирних людей та успіхи Збройних сил України.

Про що говорив президент у своєму зверненні:

З початку вторгнення РФ Повітряні сили України збили понад 200 літаків і вертольотів ворогаУ Повітряних силах України розповіли про втрати Російської Федерації від початку їхнього вторгнення.

  • За добу глава держави поспілкувався з Папою Римським, прем'єр-міністром Канади та президентом Словаччини.
  • Папу Римського запросили приїхати з візитом в Україну.
  • Також Зеленський виступив перед парламентом Італії з проханням посилити санкції проти Росії, проти її режиму, завдати удару по всіх російських діячів, відповідальних за цю війну.
  • Міністр закордонних справ Греції прийняв рішення супроводжувати колону з гуманітарним вантажем для Маріуполя особисто. У Маріуполі склалася жахлива ситуація - багато тисяч людей перебувають під постійними обстрілами, без їжі, води та ліків. За сьогодні вдалося врятувати трохи понад сім тисяч маріупольців.
  • Створено онлайн-інструмент для всіх, хто може і хоче допомогти з гуманітарними вантажами для України. За два крайніх тижні в Україну надійшло понад 100 тисяч тонн гуманітарної допомоги.
  • Українські війська знову дали по голові російсько-фашистським окупантам у Чорнобаївці. Збито кілька фашистських повітряних піратів, в тому числі один, який активно тероризував Маріуполь.
  • Російські льотчики, які виконують злочинні накази свого керівництва, повинні бути готові до того, що їм доведеться нести за це відповідальність, рано чи пізно.

«На цьому тижні три важливі саміти: «Великої сімки», НАТО і ЄС. Нові пакети санкцій, нова допомога. Будемо працювати, будемо боротися як тільки ми можемо. До останнього. Хоробро і відкрито. На всіх цих майданчиках. З повною енергією. На результат. З усіма нашими силами. І не втомимося. Відпочинемо, коли переможемо. А це точно буде» - додав президент.

Нагадаємо, раніше в ОПУ підтвердили, що Зеленський братиме участь у саміті G7 і Європейського Союзу 24 березня. Там він виступить перед світовими лідерами з вимогою закрити небо над Україною і змусити Росію зупинити війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: