Зеленський звернувся до G7: запровадьте повне ембарго на торгівлю з росією

Читать на русском
Українській глава держави зробив заяву до країни Великої сімки і попросив застосувати найжорсткіші санкції проти держави-агресора.
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський закликав світ застосувати повне ембарго на торгівлю з російською федерацією, а також позбавити державу-окупанта можливості використовувати GPS на війні.

Про це він заявив у своєму зверненні до учасників саміту Великої сімки.

«Краще зараз посилити санкції проти росії настільки, наскільки це треба, щоб зупинити її воєнну машину, ніж потім розбиратись із наслідками продовольчо-політичної безпекової глобальної кризи. Небачених викликів! Якщо так, то потрібне повне ембарго на торгівлю з росією. Потрібно позбавити росію можливості використовувати GPS на війні. Це дуже важливо. Щоб ця система не допомагала російським ракетам і бомбам знищувати мирні міста», – підкреслив президент.

Зеленський також закликав відключити російські банки, в тому числі Центральний банк рф, від глобальної фінансової системи, щоб воєнні злочинці залишились взагалі без грошей. За його словами, заморожені російські активи по світу повинні перетворитись у тому числі на репарації для відбудови України.

«Краще зараз дати Україні таку підтримку зброєю, якої ми реально потребуємо, ніж потім шукати зброю ще для інших країн. Чим швидше це станеться саме так, як ми просимо, тим швидше на сході Європи буде мир. Це у наших інтересах. Це й у ваших інтересах. Це в інтересах усіх демократій. Тому що демократії повинні уміти захищати себе. Свобода повинна бути озброєною. Життя повинно перемогти смерть», – наголосив Зеленський.

Він закликав країни G7 щотижнево посилювати санкції проти росії та взяти участь у створенні нової системи гарантій безпеки для України. Президент запропонував створити таке об'єднання під назвою U-24. Окремо Зеленський попросив країни взяти участь у відновлені та відбудові України.

«Я пропоную вам участь у такому проекті. Проекті відновлення. Я впевнений, що це буде у наших спільних інтересах. Але спочатку – озброєння для України. Спочатку – щотижнево посилювати санкції проти росії. Тобто, спочатку – мир. У нас є сила, щоб це зробити. У вас є сила, щоб це зробити», – резюмував глава держави.

Раніше США запровадили нові санкції проти оборонного комплексу росії та голови Сбербанку.

нагадаємо, ЄС офіційно затвердив четвертий пакет санкцій проти російської Федерації. До списку обмежень потрапило ще більше олігархів та еліти, які пов'язані з путінським режимом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: