29 доба війни — Генштаб ЗСУ опублікував зведення

Читать на русском
Генеральний штаб України опублікував зведення бойових дій за 24 Березня, 29-й день війни України проти російсько-фашистських загарбників.
Ілюстративне фото

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті та про оперативну обстановку на закінчення 29-ї доби війни України проти російсько-фашистських загарбників. Найближчими днями противник намагатиметься відновити наступ у напрямку Броварів та Борисполя з метою блокування столиці України, міста Києва, зі східного напрямку.

Про це йдеться у даних Генштабу ЗСУ у п'ятницю, 25 березня.

Зазначакється, що ворог продовжує заповнення втрат, здійснюючи заходи з підготовки та переміщення резервних підрозділів Збройних сил російської Федерації.

Згідно з оперативною інформацією станом на 00:00 25 березня, завдання російських загарбників щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані.

Противнику вдалося частково досягти успіху в Донецькому операційному районі, щодо продовження тимчасового утримання сухопутного коридору між ростовською областю рф та ТОТ АР Крим.

Зазначається, що ворог продовжує поповнення втрат, здійснюючи заходи підготовки та переміщення резервних підрозділів збройних сил рф.

Мародерство і ракетні обстріли: у Генштабі розповіли, що творять окупанти на зайнятих територіяхСтосовно населення на окупованих російськими фашистами територіях коїться саме безсовісне насильство і натуральний терор

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив.

На Поліському напрямку ворог визначеним угрупованням наступальних дій не проводив, продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів, намагається відновити положення своїх сил у районах Києва та Макарова.

На Сіверському напрямку противник силами визначених підрозділів намагається зосередити сили і засоби для відновлення наступальних дій. Здійснює невдалі спроби блокування Чернігова. На Броварському напрямку перейшов до оборони, здійснює інженерне обладнання позицій.

Ймовірно, противник намагатиметься вчергове відновити наступальні дії у напрямку на міста Бровари та Бориспіль з метою блокування столиці України зі східного напрямку.

На Слобожанському напрямку противник здійснює блокування міст Суми та Харків. Завдає ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Намагається поновити наступальні дії в районі міста Ізюм, зазнаючи втрати.

Відзначається виведення окремих підрозділів російських військ, що діють у цьому районі, на територію російської федерації у зв’язку з втратами більш ніж 50% особового складу.

На Донецькому напрямку противник утримує займані рубежі. Основні зусилля зосереджує на захопленні міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь, успіху не має.

На Запорізькому напрямку силами до п’яти БТГр перейшов до оборони.

На Південнобузькому напрямку противник силами угруповання займає встановлені рубежі оборони, намагається здійснювати заходи з відновлення боєздатності підрозділів та поповнення запасів.

В Азовській операційній зоні, за уточненою інформацією, в ході нанесення удару по зайнятому ворогом порту Бердянськ, знищено великий десантний корабель «Саратов». Великі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркаськ» дістали пошкодження. Триває уточнення інших втрат противника.

Нагадаємо, що у Генштабі ЗСУ прокоментували можливість вступу Білорусі у війну на боці рф.

Напередодні Олексій Арестович повідомив, що фронт майже завмер, російські окупанти в більшості напрямків не мають можливості продовжити наступ. Вони зіткнулися з браком ресурсів.

Також нагадаємо, НАТО оцінює втрати російських військ в Україні у мінімум 7 тисяч тільки вбитих. Максимальна кількість втрат військ росії становить десь близько 15 тисяч убитих. Загалом разом з пораненими цифра російських втрат може становити від 30 до 40 тис.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: