26 доба війни — Генштаб ЗСУ опублікував зведення

Читать на русском
Генеральний штаб України опублікував зведення бойових дій за 21 Березня, 26-й день війни України проти російсько-фашистських загарбників.
Ілюстративне фотоDepo.ua

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті та про оперативну обстановку на закінчення 26-ї доби війни України проти російсько-фашистських загарбників. Українські військові на певному напрямку при контратаці відкинули російських окупантів.

Про це йдеться у даних Генштабу ЗСУ у вівторок, 22 березня.

Зазначається, що ворожа авіація продовжує ракетно-бомбовими ударами руйнувати об'єкти інфраструктури на території України в Київській, Чернігівській, Харківській та Донецькій областях. Окупанти продовжують активно використовувати аеродромну мережу Білорусі.

На Поліссі протягом доби противник намагався активізувати ведення наступальних дій на декількох напрямках, але зазнав втрат і успіху не домігся.

На Сіверському напрямку окупанти активних наступальних дій не вели. Щоб відновити наступальні можливості, ворог заводить на територію України додаткові підрозділи, зокрема, батальйонної тактичної групи зі складу 90-ї танкової дивізії.

Підрозділи загарбника продовжують обстріли Чернігова та інших населених пунктів, не залишають спроб наступу у напрямку Бровари, однак без успіху через свої втрати. Намагаються поповнювати запаси та вести розвідку.

На Слобожанському напрямку противник активних наступальних дій не проводить, частково блокує Суми, обстрілює з артилерії Харків.

Підрозділи забезпечення окупаційних військ намагаються відновити ділянку залізниці від міста Валуйки в місто Куп'янськ з метою покращення тилового забезпечення угруповання військ.

На Донецькому та Луганському напрямках противник продовжує спроби просунутися і закріпитися - але без успіху.

Українські військові за добу відбили 13 атак ворога та знищено 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи і 4 автомобілі. Підрозділи ППО уразили 2 повітряні цілі противника. Втрати особового складу ворога склали близько 300 осіб (втрати уточнюються).

Захисники Маріуполя знищили патрульний катер «Раптор» і комплекс радіоелектронної боротьби «Леєр-3».

На Південнобузькому напрямку окупанти перейшли до оборонних дій, намагаються відновлювати пошкоджену броньовану техніку.

На Миколаївському напрямку в результаті контратаки підрозділів ЗСУ противник змушений відступити на невигідні рубежі.

Місто Макарів (Київська область) був звільнений від окупантів.

«Так, протягом дня, завдяки героїчним діям наших захисників, над містом Макаровом піднято державний прапор України, ворог відкинутий», - розповіли в Генштабі.

Війська РФ поки ще утримують сухопутний коридор з окупованим Кримом і блокують вихід до Азовського моря. Втративши наступальний потенціал, рашисти продовжують формувати і переміщати резерви з глибини території Росії до кордону України.

«У зв'язку з великими безповоротними та санітарними втратами особового складу (зокрема і командної ланки) у збройних силах російської федерації призупинено планове звільнення з військової служби офіцерів, прапорщиків та сержантів. Військово-політичне керівництво російської федерації здійснює агресивну пропагандистську діяльність спрямовану на військовослужбовців збройних сил Республіки Білорусь, щодо необхідності військового вторгнення на територію України», - повідомили в Генштабі.

Нагадаємо, що голова МінТОТ Ірина Верещук повідомила, скільки людей евакуювали гумкоридорами за добу 21 березня.

Раніше ми повідомляли про те, як пройшла 25-та доба війни в Україні.

Також нагадаємо, що російські пропагандисти опублікували кількість втрат окупантів в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: