Понад 20 військових підприємств росії призупинили діяльність – Генштаб

Читать на русском
У керівництві української армії повідомляють про прямий вплив санкцій проти російської федерації на роботу військових підприємств.

Понад 20 підприємств військово-промислового комплексу держави-агресора російської федерації через санкційні обмеження проти росії повністю або частково призупинити свою діяльність.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

«Протягом останніх двох тижнів понад 20 підприємств військово-промислового комплексу російської федерації були вимушені повністю або частково призупинити свою діяльність через відсутність комплектуючих частин та деталей. Зокрема, призупинилось виробництво авіаційних ракет на російському науково-виробничому підприємстві «Вимпєл», – інформує Генштаб.

У керівництві української армії також зазначили, що військово-політичним керівництвом рф відкориговано плани з ведення подальших бойових дій на території України у зв'язку з тим, що цілі поставлені перед початком війни з Україною не були виконані у встановлені терміни.

Крім того, російське керівництво починає усвідомлювати, що наявних сил та засобів недостатньо для утримання тимчасово зайнятих територій України та ведення оборонних дій.

Нагадаємо, НАТО оцінює втрати російських військ в Україні у мінімум 7 тисяч тільки вбитих. Максимальна кількість втрат військ росії становить десь близько 15 тисяч убитих. Загалом разом з пораненими цифра російських втрат може становити від 30 до 40 тис.

У кремлі при цьому відмовляють коментувати дані про втрати серед російських військових, говорячи, що це є прерогатива міністерства оборони. Проте російське міноборони вперше і востаннє повідомляло про втрати ще три тижні тому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: