У Генштабі ЗСУ прокоментували можливість вступу Білорусі у війну на боці рф

Читать на русском
Попри те, що білоруська влада йде на поводу у російсько-фашистського агресора, у військах Білорусі вкрай низький моральний дух
Ілюстративне фото24 канал

Попри те, що ймовірність вступу білоруської армії у війну проти України на боці російсько-фашистських загарбників залишається високою, на ділі в армії Білорусі вкрай низький бойовий дух.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в оперативному зведенні за 22 березня.

«Військово-політичне керівництво Білорусі продовжує надавати військам ворога всебічну підтримку у використанні аеродромної та транспортної мережі, окремих закладів охорони здоров'я та є співучасником злочинів проти українського народу... Але, за наявною інформацією, велика кількість особового складу і деякі командири відмовляються від участі в окупаційних діях проти нашої держави» - йдеться в повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, попри те що Білорусь відкрито не вступила у війну проти України, Євросоюз вже розглядає її як соагресора. Зокрема, в перший день війни російська армія атакувала Україну за підтримки ЗС Білорусі.

США і НАТО вважають, що Білорусь може «скоро» приєднатися до Росії в її війні проти України. Країна вже робить кроки для цього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: