Мародерство і ракетні обстріли: у Генштабі розповіли, що творять окупанти на зайнятих територіях

Читать на русском
Стосовно населення на окупованих російськими фашистами територіях коїться саме безсовісне насильство і натуральний терор
Ілюстративне фотоradiosvoboda.org

Російсько-фашистські окупанти масово займаються мародерством на окупованих територіях України. Стосовно населення чиниться саме безсовісне насильство і натуральний терор, цивільні об'єкти цілеспрямовано бомбардуються.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в оперативному зведенні за 22 березня.

Вказується, що крім мародерства і насильства, окупанти також здійснюють артилерійські обстріли та ракетно-бомбові удари по місцях, де немає ніяких військових об'єктів. Під удар підпадають виключно житлові квартали, пам'ятки архітектури, школи, лікарні, громадянська промисловість.

«У містах і селах, які чинять мирний опір військам окупантів, загарбники вдаються до мародерства і насильства щодо мирного населення... Російські окупаційні війська продовжують ведення стратегічної наступальної операції проти України. У зв'язку з відсутністю успіхів у війні з українським народом ворог перейшов до тотального знищення об'єктів критичної інфраструктури» - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що за добу 22 березня окупанти здійснили понад 80 літако-вильотів, у тому числі 29 – з аеродромів Барановичі та Бобруйськ, розташованих на території Білорусі. Бомбилися переважно цивільні цілі.

У Сполучених Штатів Америки є докази того, що російські військові навмисно відкривали вогонь по цивільній інфраструктурі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: