Вздовж українсько-білоруського кордону продовжується накопичення військової техніки – Генштаб

Читать на русском
Українські військові за добу збили 17 повітряних цілей окупантів – 6 літаків, 5 безпілотників, вертоліт та 5 крилатих ракет.

По території Білорусі йде активне переміщення російської та білоруської військової техніки, яка продовжується накопичуватися вздовж українського кордону.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Також, за попередньою інформацією, в Білорусі опозиціонери та небайдужі громадяни частково вивели з ладу залізничне сполучення з Україною.

У Росії триває прихована мобілізація, щоб поповнити втрату особового складу. Військові комісаріати намагаються залучити до проходження служби та підписання контрактів колишніх військовослужбовців, бажано вже з бойовим досвідом.

Противник на окремих напрямках деморалізований. Так, під час штурму Маріуполя, в одному з загонів спецпризначення менше 10% особового складу готові продовжити участь у війні – решта вбита, поранена, хвора або деморалізована.

В США сумніваються, чи призначив путін командувача війною в Україні – CNNСША не змогли визначити, чи є у Росії військовий командувач, відповідальний за ведення війни в Україні. Його відсутність могла б пояснити невмілий наступ військ.

Минулої доби українські військові уразили більше 17 повітряних цілей ворога: 6 літаків, 5 безпілотників, вертоліт і 5 крилатих ракет. Крім того, авіація ЗСУ завдавала ударів по накопиченню техніки та живої сили противника.

ЗСУ не дають противнику можливості відновити наступ на Слов'янськ та частиною сил на населений пункт Лозова. Стримують поступ супротивника у напрямку Запоріжжя.

Угруповання об'єднаних сил стримує просування загарбника у напрямку міста Попасна та Курахове. Здійснює кругову оборону Маріуполя.

На Північно-Східному напрямку продовжується ведення оборонної операції у певній операційній зоні. Основні зусилля зосереджені на прикритті державного кордону, стримуванні настання супротивника у районі населеного пункту Малин.

У Сіверській області угруповання військ утримує оборону Чернігова та стримує просування супротивника у напрямку Києва.

На Південно-Східному напрямку проводиться оборонна операція, підтримка дій сухопутних угруповань військ та окремих підрозділів, оборона пунктів базування та морських портів у Чорноморській операційній зоні. Продовжується ведення оборони Миколаєва та населених пунктів Миколаївської області.

Наші захисники стримують супротивника за напрямками на Кривий Ріг та Нововоронцовку, проводять стабілізаційну операцію, виконують завдання територіальної оборони.

Нагадаємо, США та НАТО вважають, що Білорусь може «скоро» приєднатися до росії у її війні проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: