Повернення до «лихих 90-х»: Зеленський розповів, яку ціну РФ заплатить за напад на Україну

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що Росія, напавши на Україну, знищить усе, чого її суспільство досягло за минулі десятки років. Президент також обговорив із лідерами новий пакет санкцій проти РФ.
president.gov.ua

Розв'язавши війну в Україні, Росія знищить усе, чого її суспільство досягло за минулі 25 років.

Про це під час нового відеозвернення заявив президент України Володимир Зеленський.

«І повернуться туди, звідки почали колись підніматися, – як то кажуть, у «лихі 90-ті». Тільки вже без свободи, без креативного бажання мільйонів людей працювати заради розвитку своєї держави. Такою буде для Росії ціна війни проти України. Це для них буде падінням, болючим падінням. І вони це відчують навіть попри «опіум для народу» від телевізійних пропагандистів. Несправедлива та агресивна війна завжди має високу ціну для агресора», – заявив Зеленський.

В звернення президент сказав, що Росія продовжує обстрілювати мирні міста, і Україні не вистачає передової зброї та бойової авіації.

Ізоляція від усього світу: Зеленський заявив, що РФ перетворюється на аналог фейкових «Л/ДНР»На тлі нападу на Україну керівництво РФ перетворює свою державу на ізольовану від усього світу зону, де пануватимуть бідність і насильство.

«Будемо ще голосніше нагадувати деяким західним лідерам, що це буде моральною поразкою для них, це буде знищенням їхнього престижу, якщо Україна не отримає передової зброї, яка реально врятує життя тисяч наших людей», – додав він.

Зеленський також повідомив, що домовився з ЄС про ще одну макрофінансову допомогу у розмірі 300 млн євро. І обговорив зі світовими лідерами наступний, досить вагомий пакет санкцій проти Росії: «Щоб вони відчули, що кожна ракета проти нашої держави, кожна бомба, кожен постріл має свою ціну. Для російського бюджету, для російських компаній, для російських амбіцій та для конкретних людей, що уособлюють російську владу».

Крім того, президент повідомив, що доручив Кабміну, секретареві РНБО та спікеру Верховної ради розробити формат рішень, який дозволить максимально прискорити постачання всіх необхідних товарів з-за кордону. Насамперед це стосується продуктів, пального та інших товарів, що задовольняють базові потреби суспільства.

«Якщо для цього потрібно прибирати податки та акцизи під час воєнного стану, ми готові це зробити. Якщо для цього потрібно прибрати митників, які не розуміють завдань воєнного часу, діяти швидко – ми це зробимо», – заявив президент.

І сьогодні було підписано указ про нагородження державними нагородами 138 військовослужбовців Збройних Сил.

Нагадаємо, 17 березня Володимир Зеленський виступив перед парламентом Німеччини. Основні тези з виступу можна переглянути тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: