«Уявіть, що на стадіоні 14 тисяч трупів»: Зеленський прокоментував мітинг Путіна

Читать на русском
В цілому до мітингової активності в столиці Росії були залучені близько 200 тисяч осіб. 100 тисяч на вулицях, приблизно 95 тисяч - на стадіоні.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський порівняв кількість присутніх на мітингу 18 березня на стадіоні в Москві на підтримку політики Путіна з російською армією. Він наголосив, що війну потрібно закінчувати.

Про це український лідер заявив у своєму відеозверненні.

Зазначається, що він порівняв стадіон у Москві, заповнений людьми, із кількістю загиблих росіян після вторгнення РФ в Україну.

«Сьогодні в Москві прозвучало багато слів у зв'язку з річницею захоплення Криму. Відбувся великий мітинг. І я хочу звернути увагу на одну деталь. Повідомляється, що в цілому до мітингової активності в столиці Росії були залучені близько 200 тисяч осіб. 100 тисяч на вулицях, приблизно 95 тисяч - на стадіоні», - нагадав президент України.

Згідно зі словами українського лідера, приблизно таку ж кількість російських військових залучили у вторгненні в Україну.

«Просто уявіть, що на тому стадіоні в Москві - 14 тисяч трупів і ще десятки тисяч поранених і покалічених людей. Вже стільки російських втрат від цього вторгнення. Ось така ціна війни. Трохи більше ніж через три тижні. Війну треба закінчувати. Пропозиції України - на столі», - сказав Зеленський.

Президент України звернувся до керівництва в Москві. За його словами, настав час зустрічатися і говорити про мир.

«Переговори про мир, про безпеку для нас. Вони змістовні, чесні, без затягування - це єдиний шанс для Росії зменшити шкоду від власних помилок. Ми завжди наполягали на переговори, завжди пропонували діалог, рішення для миру. Хотів звернутися для тих, хто в Москві. Настав час зустрічатися, настав час говорити, настав час відновлювати територіальну цілісність і справедливість для України. Інакше втрати для Росії будуть такі, що не вистачить кількох поколінь, щоб піднятися», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що Зеленський пообіцяв допомогу переселенцям і підтримку родинам, які їх прийняли.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський поговорив із президентом Єврокомісії. Стало відомо, що висновок щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлено протягом кількох місяців.

Також Зеленський розповів, яку ціну РФ заплатить за напад на Україну: «Повернення до «лихих 90-х».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: